Itt vagyok, ragyogok....bár kicsit elvesztem az elmúlt hetekben. Főzni se nagyon főztem, ha mégis akkor vagy a fotó maradt el, vagy ihletem nem volt írni. Ma viszont alkottam.
Csirkemájra vágytam de nem a korábban elkészített módon, hanem úgy, hogy végre terítékre, azaz ételbe kerüljön a Karácsonyra kapott szecsuáni bors is. Ha már akkor tűkön ültem, megkapom-e, akkor időszerű lenne arról írni, kipróbáltam és ízlett.
Jelentem kipróbáltam...és Ízlett:D
Hozzávalók:
- 1/2 kg csirkemáj
- kb. 15 dkg zöldborsó
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma ( lehettek volna nagyobbak is....)
- fekete, fehér és szecsuáni bors
- 3 evőkanál szójaszósz
- ételízesítő
- 1/2 lime leve
- 1 tk. barnacukor
- üvegtészta
- víz
- 2 ek. olívaolaj
Elkészítése:
A vöröshagymát és a fokhagymát apóra vágtam, majd egy kevés olívaolajon megfonnyasztottam. Hozzáadtam a megtisztított és apróra vágott csirkemájat. Fehéredésig sütöttem, majd annyi vizet öntöttem alá, hogy ellepje. Hozzáadtam a fagyasztott zöldborsót. Fűszereztem, és ekkor került bele a szójaszósz. Kb. 15-20 pecig főztem alacsony lángon. A barnacukrot és a lime levét csak a végén adtam hozzá.
Közben a zacskón lévő útmutatás alapján elkészítettem az üvegtésztát.
Kellemes keleti hangulatú, a szecsuáni borstól csípős-ánizsos ízű.
Finom lehetett, gusztán néz ki! :)
VálaszTörlésÉrdeklődöm, ha szabad, hogy sikerült az államvizsga? Gondolom már gratulálhatok!
Lenne egy kérdésem, hogy Te, mint sok fűszer ismerője és birtoklója, esetleg megismered-e ezt a bogyót: http://dejofozni.blogspot.com/2010/02/de-mi-csuda-chuang-chia.html.
Lenne egy tippem, csak egy kis megerősítés kellene :).
Danke!
nagyon jól néz ki...
VálaszTörlésElőkerültünk, előkerültünk?
VálaszTörlésHolnap írok mail-t.
Raindrop: várom a leveled:D
VálaszTörlésAmi: sajnos nem:(.....
ami meg a fűszert illeti...nem tudom:S:S