2010. március 4., csütörtök

Tejszínes - gombás makaróni


Még tavaly olvastam Via blogjában ezt a receptet. Azonnal óriási sikert aratott körünkben. Jó néhány alkalommal készítettem el, mert egyszerű, gyors és nagyon finom.
Most egy picit módosítottam rajta és ha lehet, akkor most még jobb.

Hozzávalók:
- 1 közepes méretű vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 20 dkg gomba
- ízlés szerint bors, ételízesítő, chilipehely
- 2dl tejszín
- kb. 1 dl paradicsomlé
- sajt ( ez most elmaradt )
- kevés olívaolaj
- 20 dkg száraztészta (makaróni, spagetti, orsó...ki, mit szeret)

Elkészítése:
A tésztát bő, sós, forró vízben felteszem főzni, közben elkészítem a szószt.
Az apróra vágott vörös- és fokhagymát egy kevés olívaolajon megfonnyasztom. Beleteszem a chilipelyhet majd a gombát. Ételízesítővel, borssal megszórom. Hagyom, hogy a gomba elfője a levét. Hozzáadom a paradicsomlevet, 1-2 percig rotyogtatom, majd a tejszínt is hozzáadom. Megvárom, hogy összeforrjon...és már kész is.
Akár összeforgatva, akár külön is tálalható. A sajt pedig a korona rajta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése