2010. március 3., szerda

Tonkababos csokoládémousse


A karácsonyi ajándékok közt volt egy igazán különleges fűszer is, amire azóta vágytam mióta Chili & Vanília blogjában olvastam róla. Ez nem más mint a tonkabab. Sógorom lepett meg ezzel is, ahogy a szecsuáni borssal is.
Már az illata is bódító: kissé mandulás, füstös. Az elkészített finomság receptje is Chilitől származik. Igazi csokoládé bomba egy kis egzotikummal.

Hozzávalók:
-10 dkg jó minőségű étcsokoládé
- 3 tojás
- 1/2 kávéskanál tonkabab
- 3 evőkanál tejszín

Elkészítése:
Vízgőz felett megolvasztom a csokoládét. Hozzáreszelem a tonkababot, majd belekeverem a tojások sárgáját és a tejszínt. Habbá verem a tojások fehérjét, majd a masszába forgatom. Üvegpoharakba osztom, majd néhány órára a hűtőbe rakom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése