2010. március 16., kedd

3 sajtos sajtkrémleves apró garnélával


A gazdaságos hiperben járva, igazán gazdaságos árakra találtam a sajtok közt...1-2 napon belül lejáró szavatosságú sajtok kellették magukat előttem. Így került a bevásárlókocsimba 1-1 15 dkg-s csomag edami és gouda sajt. Na meg egy picit drágább brie is....
Ezekből készült ez az ízletes leves.

Hozzávalók:
- 1 liter húsleves alaplé
- 1 fej vöröshagyma
- 3-4 dkg vaj
- 10-10 dkg edami és gouda sajt
- 5 dkg brie sajt
- 2 dl tejszín
- 20 dkg apró, tisztított, főtt garnéla
- só, fehérbors
- 1 evőkanál rózsabors
- 1 evőkanál liszt

Elkészítése :
A vajat megolvasztom, majd az apróra vágott vöröshagymát megfonnyasztom rajta. Megfuttatom rajta a lisztet, ügyelve hogy ne piruljon meg. Felöntöm az alaplével. Felforralom, majd ekkor rakom bele a reszelt sajtokat. Kis lángon főzöm 15-20 percig, majd egy botmixer segítségével egyneműsítem. Ekkor adom hozzá a tejszínt és a fűszereket és az apró garnélákat. 3-4 perc alatt készre főzöm.

2 megjegyzés:

  1. Rák nélkül lehet kérni?
    Örülök, hogy visszatért a főzhetnéked. :)
    Igazi színfolt a blogok között.
    Hhh, ma írok is mélt.

    VálaszTörlés
  2. Lehet:) Bár nekem akkor üres lenne, akkor lehet főznék bele egy kis tésztát vagy pirított kenyérkockákat raknék bele:)
    Színfolt? Zavarba hozol....:S

    VálaszTörlés