2010. január 15., péntek

Narancsos-gombás csirkemáj üvegtésztával


Az ötletet a Chef Vikinél látott a narancsos csirkemáj adta...A mazsolás rizs helyett azonban üvegtésztára vágytam, így csavartam a recepten , és az alábbi sült ki belőle.

Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis üveg gomba
- 25 dkg csirkemáj
- 1/2 teáskanál barnacukor
- 1/2 narancs kifacsart leve
- 1.5 evőkanál szójaszósz
- őrölt bors, suhintásnyi só (opcionális )
- 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítése:
Az apróra vágott vörös- és fokhagymát az olívaolajon megfonnyasztom majd hozzáadom a megtisztított és apróra vágott csirkemájat. Fehéredés után hozzáadom a gombát. Szójaszósszal, borssal, narancslével és a cukorral ízesítem. Kevés vízzel felöntve puhulásig párolom. Ha nem elég sós a szójaszósztól, akkor a végén utána sózom.
Az üvegtésztát a zacskón szereplők instrukciók szerint készítem el.

Jó ízűen elfogyasztjuk!A narancs íze nem lesz túl hivalkodó, de mégis különleges ízélménnyel gazdagodunk.

2 megjegyzés: