Tegnap este hiába kerestem valami jó kis receptet a szakácskönyveimben, valahogy egyik se ragadta meg a fantáziámat. Hiába forgattam, lapozgattam egyiket a másik után: tanácstalan voltam.
Majd egy frissítés...és a megoldás ott volt Szepyke-nél a francia hagymaleves képében.
Ma ez készült vacsorára....a recept szerint...Mégis máshogy néz ki mint Szepyke képein. Mi lehetett a gond? Talán annyi, hogy 30 perc helyett csak 20 percig karamellizáltam hagymát. a....És az íze? Hát....Londonban nem kóstoltam (remélem nyáron lesz rá alkalmam..:) ) ,de nekem az általam már több alkalommal készített , más recept alapján készülő leves jobban ízlett. Ez se rossz,de kicsit savanykásabb, markánsabb ízű.
Azt hiszem maradok a korábbi receptnél!
Nahát. Lehet, hogy tényleg az idő hiányzott. Valamikor megcsinálom én is, de az biztos, hogy ez egy időigényes recept. Valaki olyantól kaptam, aki elég gyakran elkészíti, a forrás biztos, tehát, így kell kinéznie, és akitől kaptam, az is így készíti, és szerinte úgy néz ki, ahogy a képen. Ő is azt mondta, hogy egy óráig áll a tűzhely mellett miatta, de nagyon megéri, mert tartalmas, finom leves!:)
VálaszTörléslehet...de én húsz perc után féltem, hogy túl karamellizálódik, és megég...pedig kavargattam, kavargattam...de lehet, még egyszer megpróbálkozom vele...és 30 percig kavargatom és keresek egy jobb bort. Lehet azzal is volt gond... a te forrásod milyen bort használ?
VálaszTörlésImádom a francia hagymalevest. A legtöbb ember, aki amúgy nem szereti a hagymát (pl férjecském), és megkóstolta a levesemet, mind a tíz ujját megnyalta (nem azért, mert annyira profi vagyok, csak jó a recept :). Szerintem a leves titka, hogy többféle hagymából készüljön (vörös, póré, zöld). Továbbá 20 perc sztem kicsit kevés, én legalább 1,5 órán át lassú tűzön, sűrűn kevergetve dinsztelem a hagymát, szinte teljesen „szétesik” és édeskés íze lesz. Fehér bort ritkán teszek, de azzal is jó. Lehet még a fűszerezéssel is játszani. Ja, én le szoktam még turmixolni a hagyma 70%-át. Tényleg érdemes rászánni az időt.
VálaszTörlésMég egy gasztrotipp: nagy buciba tálalva még gusztább látvány