2010. január 8., péntek

Tuniszi csirkemáj


Nem tudom mennyire autentikus tunéziai recept, mert a hozzávalók közt alkohol is szerepel, mindenesetre egy finom és gyorsan elkészíthető étel. A receptet a " 100 legjobb" sorozat mediterrán kiadásában találtam. Változtatás csak egy ici-pici volt.

Hozzávalók:
- 25 dkg csirkemáj
- 25 dkg zöldborsó
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd Palócprovence féle pácolt citrom (a megpuhult citrom belső)
- 2 ek. olívaolaj
- 0.25 dl fehérbor
- 1/2 csokor petrezselyem

Elkészítése:
Az apróra vágott hagymát az olajon megfonnyasztom, majd hozzáadom a zöldborsót. Kevés vizet öntök alá és puhára párolom. A májat megtisztítom és keskeny csíkokra vágom. Hozzáadom a megpárolt hagymás borsóhoz, és kevergetve összesütöm. Ha a leve elfőtt, aláöntöm a bort. Ekkor kerül bele a sós citrom és a bors, valamint az apróra vágott petrezselyem.
Párolt rizzsel tálalom.

2 megjegyzés:

  1. Nyam!

    Valami front van: mi is májat ettünk :-))) Holnap postolom.

    VálaszTörlés
  2. Máj recept bármikor jöhet:) Imádom, különösen a csirkemájat. Viszont a te mai recepted is nagyon jó. Meg is csillagoztam a google reader-ben:D

    VálaszTörlés