2010. január 11., hétfő

Az eddigi legérdekesebb keresés


Kíváncsian szoktam böngészni, hogy milyen keresőkifejezéssel jutnak el néhányan a blogomra. Mára virradó éjszaka érkezett a számomra legérdekesebb, legviccesebb keresőszóval valaki Romániából.
Mi is lenne az? Mutatom:D

Tepertős saláta? Hallottam már tepertős (töpörtős ) pogácsáról, tepertőkrémről...de tepertős saláta? Ez számomra elképzelhetetlen. Húsos salátában vagy hús helyettesítőjeként se tudom elképzelni. Elég bizarr párosítás számomra....Na meg a Google számára is... Ugyanis kíváncsi voltam, hogy dobott-e ki olyan találatot ahol nem csak az egyes szavak szerepelnek az adott oldalon, hanem a kereső fejében megfordult kontextusban fordul elő.
Nos nincs! Kijelenthetem olyan, hogy Tepertős saláta NEM létezik:D

5 megjegyzés:

  1. Biza van. Eszik öntöttsalátával, hidegtálak része, van olyan is, hogy retekkel, zöldsalátával tálalják (akkor meg símán elmegy saláta hozzávalónak) főzik pároltkáposztával, akárcsak a szalonnát.... miért ne lenne, nem sokkolóbb mint a tésztasaláta...

    VálaszTörlés
  2. De akkor a google miért nem ismeri?:D
    Nekem egyébként azért furcsa, mert nekem hozzátartozik a töpörtőhöz a kenyér...anélkül nehéz. Ha meg zöldsaláta, retek van mellette...akkor a kenyér vhogy kimarad.

    VálaszTörlés
  3. Ami téged megzavart, az az, hogy ez lehet hidegtál is, saláta is, ahogy vesszük. Kedvelt felénk a saláta szalonnával, namármost téged meglepne az, hogy "salata cu kaizer", pedig van ilyen is. A töpörtyűkrémet felénk például nagyon sok zöldséggel eszik. (hagyma, paprika, stb, ettem úgy is,hogy egyszerűen beleaprítják.

    És az is lehet, hogy összetett keresés volt vagy ügyetlen nyersfordítás románból, pl. (Mert akkor például tükörtojás és saláta kombinációja is lehet, aminek azért több értelme van. A rommagyar gasztrónyelv megér egy külön misét. Olyan is van, hogy románok meglátnak egy képet a blogon, mgtetszik nekik, de nincs aki lefordítsa, marad a google....roppant mulatságos szövegeket láttam, és számíthats még hasonló keresésekre hosszútávon.)

    De tény, hogy rengeteg változata ismert, zöldségkombinációval.

    A google pedig sokmindent nem ismer, azt tudom.

    VálaszTörlés
  4. Köszi, érdekes amit írsz. És szívesen olvasnék arról, hogy milyen a román-magyar gasztronyelv ;)

    VálaszTörlés
  5. jobb salátabárokban ott van az öntet mellett, persze apró, nem zsíros, stb

    látott/evett, rákeresett, sztem

    VálaszTörlés