2010. január 7., csütörtök

Játék-Filmekkel

Chef Viki érdeklődik kedves, kedvenc vagy olyan filmek után, amelyek nagy hatással voltak rám.
Imádom a filmeket. Elég széles műfaji körből választok. Csípőből csak a horror filmekre mondok nemet. Jöhet dráma, vígjáték, romantikus, történelmi, thriller.

Hogy melyek a toplistásak?

1. Romantikus , karácsonyi, vicces és megható...Na vajon melyik lehet? Naná, hogy az Igazából Szerelem. Egy barátnőmmel láttam először, aki velem már másodszorra...Mert, hogy annyira jó. És tényleg! Imádtam, imádom. Amikor 2004-ben a szüleinknek DVD lejátszót vettünk Karácsonyra, ez a film volt a bónusz ajándék. Azóta számtalanszor láttam. Nem tudom megunni, pedig a szövegét mind magyar, mind angolul kívülről fújom.


2. Csöppet sem vicces, igazi mély dráma. Morális és jogi kérdéseket feszeget. Hang fenn akad, lehelet megszegik....Legalábbis nálam ezt a hatást érte el a 2009-es év egyik Oscar díjas filmje: A felolvasó.
Annyira a film hatása alá kerültem, hogy észre se vettem hogy már csak a vége főcím pereg előttem. Mi is az igazi bűn? Meddig őrizhetünk meg egy titkot? Egy fiatalkori affér örök életre meghatározhatja az érzelmi életünket? Ki és miben vétkes? A jog maga lehet-e jogellenes? Kérdések, amelyre a film és vele együtt a néző is keresi a válaszokat.



3. Film a mindent elsöprő szerelemről. Sablonos alapsztori: városi lány és vidéki fiú megismerkedik, hadakozik egymással majd... Vajon mi sülhet ki ebből? Az egyik legszebb romantikus film , amit valaha láttam. Igaz, az utolsó 15 percet már csak könnyfüggönyön át.
Nem más volt rám ilyen hatással, mint a Szerelmünk lapjai.



4. De nem csak a jelenkor filmjeit szeretem. A '40-es , '50-es évek romantikus filmjei közül számos szerepel az örök ranglistám igen előkelő helyén. Hogy melyik az igazi, a mindent elsöprő kedvenc? Azt hiszem az Álom luxuskivitelben... vagy a Sabrina, vagy a Római vakáció, vagy a Sissi trilógia, a Casablanca, az Elfújta a szél? :D
Nehéz a döntés, de a zenés része miatt, most nyer a Reggeli Tiffany-nál:)

5. És végül egy magyar film. Halálra röhögős, kívülről fújós...és az a Kék majom:D
Persze, hogy kell egy kis...Valami Amerika.



Ezek lennének a Top listásak, ami persze időről- időre változik. Új kedvenc taszítják le trónjukról a régieket. Vagy régi kedvencek értékelődnek még inkább fel...

És, hogy én ki kedvenceit olvasnám szívesen?

9 megjegyzés:

  1. Valami Amerika :-)) Kívülről fújom! A Terka néni betép a kedvencem, amikor ellátja a mentős. Felröhög: maga a Ross doktor? És a Ross doktor magyar hangja a mentős :-))) Halálos :-)))


    Az Álom luxuskivitelben-t már oly sok helyen láttam kedvencként, hogy most már meg kell nézzem én is...

    VálaszTörlés
  2. A Szerelmünk lapjait 3x néztem egy más után végig hátha a végét már nem bőgöm végig, azóta már többször is megnéztem, na eddig még nem sikerült.

    VálaszTörlés
  3. Viki: az a jelenet tényleg nagyon nagy:D:D..én a Kék Majmot is csípem...és ahogy visszatér a második részben:) Mert az se lett rossz:)
    Az Álom luxus kivitelben ment a tv-ben is a karácsonyi ünnepek alatt...már nem emlékszem melyik nap. Viszont sikerült újranézni. A Tiffany-ban lévő jelenet...Imádom:)....

    Krisztina: Én, most amikor a videókat néztem, már akkor elkezdtem könnyezni. Azt hiszem, hamarosan újranézem.

    VálaszTörlés
  4. Nah, most akkor megyek, és megveszem a felolvasót, mert már eleve hetek óta készülök rá, de Te vagy minimum a hatodik, akinél olvasom...

    VálaszTörlés
  5. Szepyke: A környezetemben elég sokan látták, általában hasonló hatásokat okozva, mint nekem. Viszont volt olyan is,aki nem igazán igazán tudta hova tenni. Se a filmet,se azt hogy mekkora hatással volt rám. De olvasva a listádat olyan érzésem van, neked tetszeni fog. Majd mesélj, tetszett-e vagy sem;)

    VálaszTörlés
  6. na a Felolvasóra kedvet csináltál :)
    a végén meg csak kapkodtam a fejem, mert nem esett le igazán a Charlie-s dolog :D
    de meglesz...

    VálaszTörlés
  7. Hát nekem se állt kezemre/billentyűzetemre a Charlie, de ha itt ezen a néven írsz;):D

    VálaszTörlés
  8. A felolvasót most már én is meg fogom nézni! Köszi a játékot :).

    VálaszTörlés