2010. január 4., hétfő

Gaszto Ajándékok

Azt hiszem a Jézuska 2009-ben nagyon jó tippeket kapott. Csupa olyan dolgot kaptam/unk amit rajongással fogadtam/unk. Könyvek, fűszerek, teák, konyhai eszközök....na meg egy csodaszép bőrtáska Manótól...hogy bevásárolni is örömmel menjek:D
A sok-sok ajándék annak is köszönhető, hogy nem csak Karácsony volt most, hanem a névnapom is:)

Hogy pontosan miket is kaptam? Mutatom képekben:

A háttérben egy kukta bújik meg csendesen, szerényen.Nála már csak a dán vajas keksz félénkebb,mert egyik képen sem látszik...A háttérben húzódott meg még 3 szakácskönyv is...de csak most játszhatnak bújócskát, mert a későbbiekben remek ebéd és vacsora ötleteket adnak. Hogy mik is ezek? Gyors ételek: Rafinált változatosság minden napra, Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv és Fűxerlexikon. Igaz ez utóbbi csak abban lesz segítségemre, hogy még milyen fűszereket szeretnék majd megszerezni.
Mi van még itt? Oriental Fusion: gyömbér, rózsabors és kardamom ízesítésű pralinék. Evőpálcikák, Twining Svájci Forrócsoki por, 2 féle tea és teásdoboz , fűszerek ( szecsuáni bors, lime levél, csillagánizs, ras el hanout, mangópor és tonkabab ).

Itt van még két újabb szakácskönyv...ami azt hiszem nem csak nálam került a fa alá:) Chili és Vanília és Dolce Vita Magyarországon. A tavaszi tekercs azonnal családi sláger lett, mert azonnal csinálni kell valamit az új könyvekből:D
Teából sose elég...legalábbis nálunk: egy igazán izgalmas, füstös Twining tea is a csomagok közt volt.


Itt jobban láthatóak a korábban említett fűszerek...és a Manónak adott Amadei csokoládé is.

Hát ezek lennének a gasztronómiai vonatkozású ajándékaim:)

Update: Mivel találtam egy jó képet a táskámról a neten, ezért azt is megmutatom . Annyira imádom:D


7 megjegyzés:

  1. Tyű, de sok itt a szépség! :))

    Melyik könyv tetszik jobban?
    C&V vagy a DV?

    VálaszTörlés
  2. C&V...sokszinűbb,ami persze egyértelmű, mert DV könyve csak az olasz ízvilágról szól.
    De mégis azt érzem, hogy C&V sokszínűsége közelebb áll hozzám. Talán az alapanyagai nehezebben beszerezhetőek egy olyan vidéki lánynak, mint én vagyok..de azért semmi se lehetetlen:)

    VálaszTörlés
  3. Aztaaaa, ennyi szép ajándékot! De jó neked!
    (khm... ras el hanout-ról még nem is hallottam, milyre való? irul-pirul/

    VálaszTörlés
  4. A ras el hanout marokkói fűszerkeverék, amelyet az angolok a" top of the shops " elnevezéssel illetnek. Tucatnyi,de akár százféle fűszer is van benne.
    Én először C&V-nél olvastam róla,de a google is kidobott néhány érdekes receptet. Néhány éve öcsém járt Marokkóban, és mesélt az ottani ízvilágról. Eddig az Észak-Afrikai konyha kimaradt a repertoáromból, ideje pótolni a hiányosságot. Emiatt kértem meg sógorom, hogy vegye meg Pesten, majd fizetem. De végül több fűszerrel együtt ez is az ajándék része lett:)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon sok szép ajándékot kaptál! A fűszerek miatt én is irigyellek.. :))

    VálaszTörlés
  6. Hát , néha én se hiszem el mennyi fűszerem is van már :) És a fűszerimádat ragadós. Majdnem sógornőm is belelkesült...és a minap vettek az öcsémmel néhány új fűszert...bár ahhoz, hogy az én 67 fűszeres büszkeségem utolérjék, még venni kell pár csomaggal.:D
    Igazi büszkeségem a fűszerespolcom:)

    VálaszTörlés
  7. Hát valaki nagyon nagyon jól viselkedett:))
    !!!

    VálaszTörlés