2010. január 5., kedd

Hagymás-borsós rántotta


Egyszerű de finom!Az elmúlt hetek ízorgiája után valami egyszerű és gyors vacsorára vágytam. A hagymás rántotta régóta nagy kedvenc nálam. Néha bolondítok rajta egy keveset, és nem csak tojás és hagyma kerül bele. Így történt ez ma este is.

Hozzávalók (2 személy részére ) :

- 6 tojás
- 3 dkg vaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 8-10 dkg mirelit zöldborsó
- ízlés szerinti fűszerek (nálam most delikát, bors és tárkony )

Elkészítése:

A zöldborsó egy tál forró vízbe öntöm, hogy kiengedjen. Közben a tojásokat a felverem, fűszerekkel ízesítem. A hagymát apróra vágom. A vajat egy nagyobb serpenyőben megolvasztom , a hagymát rajta megfonnyasztom, hozzáadom a zöldborsót. 1-2 percet együtt párolom őket. Nyakon öntöm a tojásokkal és fakanállal kavargatva készre sütöm.

1 megjegyzés: