2010. január 18., hétfő

Kreatív vagyok nem csak kibic??



Néhány napja lepett meg ezzel a díjjal Raindrop, és tegnap este pedig Nea is nekem adományozta. Köszönöm mindkettőtöknek.
A díjhoz tartozik néhány szabály is, amelyeknek eleget kell tennem.
  1. Meg kell köszönnöm a díjat annak, aki gondolt rám és küldte,
  2. A logót ki kell tennem a blogomba ,
  3. Be kell linkelni azt, akitől kaptam,
  4. Írni kell magamról 7 dolgot,
  5. Tovább kell adnom a kitüntetést 7 blogtársamnak,
  6. Be kell linkelnem őket,
  7. Megjegyzést kell hagynom náluk, hogy tudjanak a díjazásról.
7 dolog ami akár érdekes is lehet rólam?

1. Imádom a színházat, különösen a musicalek varázsolnak el. És egy színház: a Szegedi Szabadtéri. Az az igazi mámor, ha Szegeden nézhetek musicalt a hihetetlen hangulatot sugárzó Dóm téren. Egyszer mindenkinek el kell jönnie egy nyáresti csillagtetős előadásra. Engem lassan másfél évtizede szippantott be a hangulata, és azóta sem ereszt. Ha eltelik egy év anélkül, hogy akár egy darabot is ne láttam volna, azt érzem valami kimaradt. 2010-ben is megyek: 2x is:D My fair lady és Hair:) Csak lenne már, július 2-a és augusztus 13-a.

2. A színház mellett nagy szenvedély még az olvasás. Kedden is 8 könyvvel állítottam haza Szegedről. Szerencsére 2 ajándék volt, a többihez pedig igen jó áron jutottam hozzá:). Hogy miért is szeretek olvasni? Mert kiszakít a mindennapokból, és egy új világ részese lehetek. És a filmekkel ellentétben a szereplők úgy néznek ki, ahogy elképzelem őket.

3. Néhány éve volt szerencsém egy ösztöndíj program keretében néhány hónapot Görögországban, Thesszaloniki-ben élnem. Fantasztikus élményekkel lettem gazdagabb. Megismerhettem sok-sok fantasztikus fiatalt Európa számos országából. Rajtuk keresztül bepillantást nyerhettem a konyháikba is. Na meg olyan csodálatos helyekre juthattam olcsón, mint Isztambul vagy Szófia... Ha kicsit szomorkás vagyok, elég csak behunynom a szemem és az ott töltött időre emlékeznem: máris jobb hangulatban vagyok. Elég csak arra az élményre gondolni, hogy ettünk iszonyú savanyú narancsot Szaloniki utcáin...:D

4. Sokáig öcsém volt kreatívabb és merészebb a konyhában, én csak az Anyutól tanult hagyományos ételeket készítettem. Aztán Szaloniki és a gasztroblogok hatására ez megváltozott. Ma már én vagyok az, aki bátrabban bevállal új fűszereket, alapanyagokat... Nekem van lassan 70 féle fűszerem (ez szigorúan csak fűszer, a szószokat, eceteket, olajokat nem számolom....) és mégis azt érzem, nincs elég:D

5. London a kedvenc városom , bár még csak öt órát sikerült eltöltenem ott. Azonnal elvarázsolt és éreztem nekem vissza kell térnem. Lassan 7 éve vágyom erre. Talán idén, a diplomaosztó után...Manóval, csak mi ketten:D Szepyke, ugye segítesz hova érdemes elmenni?;)

6. Főzni jobban szeretek mint sütni. A főzésben jobban ki lehet élni az új ötleteket. A süteményeknél a mennyiségeket tekintve meg van kötve az ember keze, a fantázia nem szárnyalhat annyira.

7. Tiniként imádtam kerámiázni. Éveken keresztül kerámia szakköre jártam. A konyhaszekrény teteje tele volt az alkotásaimmal, amik hol jobbak, hol rosszabbak voltak. Van 1-2 , amit a mai napig büszkén vállalok:D

Tovább adnám a díjat :
- Szepyke-nek , mert hihetetlen ölteletekkel, energiákkal van tele
- De Jó Főzi-nek , mert szuper ötletekkel áll elő, hogy IR-je ellenére is finom édességeket ehessen
- Belly-nek, mert jó betérni hozzá
- Raindrop-nak is oda adnám, mert csodaszép, ötletes képeket készít...és mert az egyik legfontosabb Valakit részben neki köszönhetem:)
- Limara-nak, mert fantasztikus dolgokat művel a konyhában és azon túl. A Csajos találkozók minden alkalommal jobbak és jobbak.
- Chef Viki-nek , mert hihetetlen kedves volt, amikor néhány napos bloggerként jelentkeztem az általa hirdetett VKF-re. És persze a szuper konyhai ötleteiért.
- Kata-nak , mert ha ő nincs, akkor még ma se tudnék jó rizst készíteni.

Tudom, hogy többen már megkaptátok....azért remélem, elfogadjátok tőlem is:)

7 megjegyzés:

  1. Köszönöm :-)

    És muti a kerámiákat!

    Én is rettentő könyvmoly vagyok... Beleélem magam teljesen, külvilág kizár, utána csodálkozva nézek fel, hogy hol is vagyok :-)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen!
    /Amúgy én is jobban szeretek főzni :)/

    VálaszTörlés
  3. Háth izééé... :)
    Elpirulok még itt a végén te csajszi!
    Aki 70 fűszerrel gazdálkodik, az igazán megérdemli ezt a díjat.
    Köszönöm, hogy gondoltál rám... Manóné! :DDD

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm!

    Én is könyvmoly,musical és Londonimádó egyén vagyok.
    De sütni jobban szeretek.

    Annak azért nagyon örülök,hogy jó betérni hozzám:-)

    VálaszTörlés
  5. Én is, én is könyvmoly vagyok, csak sokkal kevesebb időm van rá mostanában, mint szeretném... Timcsi, köszi, hogy rám is gondoltál, és örülök, ha tényleg segített a rizses beírásom:)

    VálaszTörlés
  6. Viki: Igyekszem legközelebb nem elfelejteni , hogy készítsek néhány fotót;)
    Raindrop: Nehogy elpirulj nekem:) Manóné?:D Hát ez kész:)
    De jó főzni: azt hiszem a nevedből sejthető, hogy főzni szeretsz;)
    Belly: örülök, hogy más is szereti a musicaleket, könyveket:)
    Kata: Tényleg segítség volt...és a szárnyasmájas rizottód is hatalmas siker nálunk:)

    VálaszTörlés