2010. január 13., szerda

Német krémes


Valami édesre, krémesre vágytam, így esett a választásom erre a süteményre. Öcsém volt ennek igazán ügyes készítője, de már évek óta nem készítette...vagy csak nem árulta el nekem:)

Hozzávalók:
- 4 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg porcukor
- 4 púpozott + 1 csapott evőkanál liszt
- 1/2 liter tej
- 12.5 dkg margarin

Elkészítése:
A tojások sárgáját a porcukorral és vaníliás cukorral habosra kavarom. Hozzáadom az olvasztott margarint és a lisztet. Óvatosan hozzáöntöm a tejet. Végül belekeverem a tojások fehérjéből vert kemény habot.
Margarinozott, lisztezett tepsibe öntöm . Előmelegített sütőben, lassú tűzön ( 150 fokon ) 1 órán át sütöm. A tepsiben hagyom kihűlni. Közepén krémes, felül piskóta jellegűnek kell a tésztának lennie.
Most tortaformában sütöttem, ezért tortaszelet formára vágtam.

5 megjegyzés:

  1. Mi is nagyon szeretjük. Persze nálunk nagyobb adagban készül...

    VálaszTörlés
  2. Igen, az eredeti recept a duplája ennek. De mi csak ketten vagyunk rá, ha 8 tojással csinálnám még egy hét múlva is lenne belőle...

    VálaszTörlés
  3. Nem titkolja Peti, valóban nem csinált már régóta, sztem én egyszer ettem ilyet, és azt is még Makón.
    Timi

    VálaszTörlés
  4. Nem ér ilyen finomságokat közzétenni! Tegnap megcsináltam. Valami isteni lett! Férjecském csak úgy kanalazta-nem vártuk ám meg, hogy kihűljön.
    És én is bűnbe estem, mert cukor és fehérliszt is van benne, ami nekem tiltólistás, deeeee megérte :).

    VálaszTörlés
  5. Örülök, hogy sikert aratott nálatok is:D Hát igen, melegen kanalazni kell...:) Egyszer Anyu akarta a teljes kihűlés előtt felszelni... Kanalazás lett a vége...ami csak azért volt baj, mert öcsém vitte volna szilveszteri buliba:D

    VálaszTörlés