2010. január 21., csütörtök

Pikáns párizsi saláta


Ez is egy olyan saláta, aminek hagyományai voltak nálunk. Nagyinál mindig ott volt a karácsonyi asztalon, leginkább az én kedvemért.. Nagyi lassan már 10 éve nincs köztünk, és a saláta se volt azóta.
Amikor a német krémes és a mese almás receptjét leírtam, akkor ezt is lekapartam gyorsan.
Ma pedig elkészítettem....egy ici-pici módosítással.

Hozzávalók:
- 20 dkg párizsi (tudom, tudom nem a legegészségesebb.....:) )
- 1 nagy alma (tényleg nagy volt kb. 35 dkg )
- 2 db héjában főtt krumpli ( ezt hagytam ki, a főtt krumplit nem igazán szeretem)
- 20 dkg csalamádé
- 2 fej lilahagyma
- 1 kisebb zellergumó
- 10 dkg majonéz
- 2 kis doboz kefír vagy joghurt
- ízlés szerint: só, bors, cukor

Elkészítése:
A hagymát megpucolom, majd nagyon vékony karikára vágom. Megsózom, jól átforgatom, 10 percig állni hagyom. A zellert gondos tisztítás után nagy lyukú reszelőn lereszelem és megsózom. A saláta mártásához a majonézt egy mély tálba öntöm. Hozzáadom a kefírt, a sót, borsot és a cukrot.
Az almát megmosom, és héjastól vékony hosszú csíkokra reszelem. Azonnal beleforgatom a mártásba, nehogy megbarnuljon. A párizsit vékony, hosszú csíkokra vágom. A csalamádé levét lecsepegtetem.
Az összes hozzávalót beleforgatom a mártásba és a tálat lefedve a hűtőszekrénybe teszem legalább fél napra, hogy az ízei jól összeérjenek. Tálalás előtt ismét átkeverem.

3 megjegyzés:

  1. ezt lehet hétvégén megcsinálom majd :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finom lehet, én is elkészítem nemsokára...előre köszönet érte....a Nagyidnak is természetesen:-)

    VálaszTörlés
  3. Charlie: Csak rajta:) Nálunk már alig van belőle:)
    Latsia: tényleg finom,egyébként a recept vmilyen újságból volt...de azt már nem tudom milyenből:) És nagyi által lett igazán népszerű nálunk:D

    VálaszTörlés