2010. január 21., csütörtök

A zsűrinek nincs szeme?


Kíváncsian kattintottam ma a Dining Guide oldalára, hogy meglássam milyen képek érkeztek az ételfotó pályázatra. Pontosan tisztában vagyok a gépem és magam korlátaival, ezért nem is pályáztam. Bár amikor megláttam az "otthoni" kategória nyertesét, arra gondoltam: ilyet még
én is tudtam volna...
" Azokat a képeket favorizáltuk, melyekben valami karaktert, valami egyénit, valami szokatlant találtunk, ami ezzel együtt is jól sikerült. Voltak még profi képek, igazi stockfotónak valók a pályamunkák között, de az egyéniséget, személyességet most ennél többre értékeltük."-
Valószínű az én hibám,de a nyertes képben nem érzem az egyéniséget, karaktert, szokatlant...Olyan érzésem van, mintha csak kattintottak volna egyet, és ennyi...
Ez lenne a nyertes:
Ezek pedig a futottak még:




Szerk: a korábban be nem tett, de a Dining Guide oldalán megtalálható képek:




Az éttermi kategória nyertese:

Nem rossz, nem rossz...de nem is az a letaglózó, "Hűűű, milyen jó kép" kategória....
A futottak még kategória képei:


Még 2 kép:


Azon gondolkozom, mi alapján döntött a zsűri? Mert az alapján biztos nem, amit megfogalmaztak az oldalukon...


62 megjegyzés:

  1. ez vicces, mert a futottak még kategória bármely jelöltje előbb megfogja a tekintetem, mint a nyertesek képei. tényleg érdekes!

    az a narancsos kép szuper, a szendvicses meg...
    hm, összefut tőle a számban a nyál! :)

    VálaszTörlés
  2. Ezt már mi is rágjuk a Facebook-on egy ideje. :D

    VálaszTörlés
  3. A zsűrinek sosincs szeme. Ez a gasztrovilág egy belterjes bagázs, ehhez szokjál hozzá. Maguk között, maguknak adogatnak díjakat!

    Tudod, úgy, mint a gasztroblogok, az éppen aktuális "díjakat", amik maximum egy bejegyzésre jók. Ne lepődj meg semmin, majd jön a Goldenblog, nah ott lesz majd meglepetés, ott tulajdonképpen vicces eredmény született.

    Tudod vannak a gasztrobloggerek, meg a gasztrosznoberek... És kösd fel a gatyád, mert most majd jön hideg, meleg bőven!:)

    VálaszTörlés
  4. Mirelle-hez csatlakozom.... a hobbifotóból egyértelműen a legrosszabbat választották ki, és az éttermesben is van _sokkal_ jobb.

    VálaszTörlés
  5. Lehet hogy az a legrosszabb, de a fotós biztos valakinek a valakije, és akár tetszik, akár nem, ez manapság nagyon sokat számít. Nem csak fotópályázaton, az élet más területein is.:((

    VálaszTörlés
  6. Christaylor: nekem is a narancsos a kedvencem, bár az újságra helyezett vas serpenyős se rossz:D
    Mirelle: na majd bekukkantok facebook-ra is;)
    Szepyke: látom, hogy belterjes...le is írtam újoncként a véleményemet vmikor december elején....annyi hozzászólásom azóta se volt egy bejegyzéshez..
    Gasztroszoberek?:D hát ez nagyon jó....szerencsére az még nem vagyok, bár a környezetemben már értetlenkedtek azon, miért fizetek ki 2000 Ft-ot egy Amadei Porcelana csokiért:)
    Ja és nem félek, meg tudom én védeni magam...:D
    VKOrsi: csak egyetérteni tudok veled:)

    VálaszTörlés
  7. Hát egyértelmű bunda! :D
    Ahogy a goldenblog bigyó is az volt.
    Zsűritag és versenyzőjelölt legjobb barátságban? :D Ugyan!

    Egyébként nekem a serpenyős tetszik nagyon! Nagyon ötletes, gyönyörű tálalás, egyedi kivitelezés!

    Amúgy csak halkan jegyzem meg, a pályázatnak a zsűritagjai is...
    Egyedül Dolce Vita tud fotózni. Én legalábbis az ő képeit szeretem csak.

    VálaszTörlés
  8. Raindrop: nekem is elég bundagyanús:D Hát a goldenblog-nál a 3-4. helyezett oldalait raktam volna előrébb:)
    A zsűri két fotós tagját nem ismerem, a többiek közül én is DV képeit kedvelem leginkább, bár nála is sokat számít, hogy milyen jó gépe is van:)

    VálaszTörlés
  9. Hát igen, a jó gép nagyon sokat számít.
    De ezt a tojásfotót még mindig nem értem. Bár az éttermi fotó is a leggányabb. :D
    A diós sertésszűz mennyire gusztusos, jáj.

    VálaszTörlés
  10. Szerintem a láthatóakból a fügés kép a legszebb; gyönyörű. És ötletes, nem elcsépelt a spanyol témás is.

    Viszont ami a győztes képet illeti, ízlésekről vitatkozunk egyrészt, mésrészt én nem hiszem, hogy ismeretség lenne a dologban, ha tudta volna a zsűri, hogy blogja is van és ott milyenek a képek.. biztos nem választja. Mert azok tényleg cikik. És azt hiszem, ebben semmi bántás nincs...

    VálaszTörlés
  11. Na igen, én is nagyon örülnék egy jobb gépnek:) Bár azt hiszem hamarosan lesz lehetőségem egy jobbat kipróbálni...Manó elhozza a suliól:)
    A tojásos számomra is döbbenet. Ezért is nem tudtam elmenni a dolog mellett szó nélkül.:)

    VálaszTörlés
  12. Hát épp ez az ami miatt kicsit feljebb emeltem a hangom DV-ál, hogy szerintem BUNDA!
    Nem hiszem el, hogy ezek a képek elnyerték a fotósok, gasztrobloggerek tetszését...
    Én nem fűteni akarom a kedélyeket, csak egyszerűen nem értem. :(

    VálaszTörlés
  13. Szepykéhez csatlakozom, tökéletesen egyetértek Vele mindenben.

    Azt ugyan nem tudom, sőt nem is érdekel ki nyerte a Goldenblogot, de ez itt valóban nevetséges....és egyben szomorú is, mert ugye amikor már egy ilyen versenyben is csalnak, akkor mit várunk komoly dolgokban...szégyenletes...és ehhez valakik még a nevüket is adják:-((

    VálaszTörlés
  14. Niki: valahogy én is nehezen tudom elképzelni,hogy ezt tetszett nekik...ezzel a díjazással szembe köpik saját magukat. Lehet szeretni, nem szeretni DV, Fűszeres Eszter vagy Chili&Vanilia blogját,de a képeik a nyertes képeknél sokkal jobbak, igényesebbek.

    VálaszTörlés
  15. Ez jutott eszembe nekem is :-))) A futottak még messze kenterbe veri a nyertest :-)

    Továbbolvasva, hogy mi alapján ítéltek, az a két szó tűnt fel, hogy karakter és egyéni. Megmondom, mi az egyéni a nyertes képben: a harapásnyom :-))) Mindenkié más és más = egyéniség :-))

    De ez az egész nagyon gáz...

    VálaszTörlés
  16. De most komolyan egy digitális fényképezőért megbundáznának egy a témában ennyire figyelemmel követett pályázatot? Háát... Megjegyzem szerintem is ízlésekről beszélünk - nem értek hozzá, nem vagyok fotós, de a kiírásban sem a szaktudást tették előre - hobbi kategóriában talán én sem ezt hoztam volna ki győztesnek, de utolsó helyre sem tenném, az éttermi kategóriában viszont nekem is a győztes tetszik a legjobban.
    Ezt az állandó sznobozást meg nem unják még a kedves bloglátogatók? Te jó ég, vegyétek már észre, ennyi erővel mindenki sznob, már tényleg boldog-boldogtalanra rámondják.
    Ja és helyesen Amedei, nekem is az az egyik kedvencem, persze én is sznob vagyok. ;)

    VálaszTörlés
  17. Chef Viki: Harapásnyom::):)

    ehran: én se gondoltam volna, hogy érdemes egy ilyen pályázatot megbundázni,de az "otthoni " kategória eredménye vhogy ezt sejteti...
    Amedei: ezt tényleg elírtam, köszi a javítást! Ha az Amedei csoki szeretete sznobságot jelent, akkor én is sznob vagyok:)

    VálaszTörlés
  18. Kár, hogy a képekhez nem készült rövid kifejtés, hogy mit talált a zsűri benne jónak vagy éppen rossznak. Így számomra sem érthető az értékelés. S persze tanulni sem lehet belőle. No, de manapság már higgadtan veszem tudomásul ezeket, hisz nem először csalódtam. Nyugodj meg, Niki, válasz nem lesz, s legközelebb sem fogjuk érteni a döntést.

    VálaszTörlés
  19. Malackaraj Péter Anna, aki megnyerte a Goldenblogot, hétmérföldes barátnője Fűszeresnek aki a zsűri tagja volt. :)

    Nem vettétek még észre, hogy itt 4-5 ember irányít mindent? Ők a legrégebbi blogozók, így tejhatalmat élveznek. Buták vagytok, hogy egyáltalán neveztek egy ilyen szarba. Ezzel is csak őket reklámozzátok. Inkább hagyjátok őket magukra, egymásnak progizgassanak csak!

    ehran! Ezek igazi sznobok. Rosszabbak, mint a legnagyobb séfek, és ez inkább visszataszító. De a látogatottság, és reklámfelület miatt kell a kaviár.

    VálaszTörlés
  20. Én amondó vagyok, hogy ne feszegessük újra ezt a sznob blogger témát! Unalmas!
    Azt gondolom, hogy van bőven választék, mindenki megtalálja a magának megfelelőt, ízlésben, stílusban.
    A DG ezzel a végeredménnyel saját magát égeti, ugyanis mintha olvastam volna, hogy több helyen megjelentetik.
    Egyszerűen csak az az egy gond, hogy akármilyen program, pályázat, bármi történik, 3-4 ember örökké részese.
    Azért mert valaki 4-5 éve blogot ír, még nem érthet mindenhez...

    VálaszTörlés
  21. NO COMMENT-én nem háborodok fel-mert ez így van-ezt megtanultam már 16 évesen az ''Országos francia nyelvű színjátszó'' versenyen-le vannak osztva a lapok-az nem jelenti azt, hogy a tehetséges nem kap lapot-de van sorrend amit tartani kell. ezért tart itt ez az ország

    VálaszTörlés
  22. Nézzétek a jó oldalát! A Fűszeres féle bagázs pár blogger cimborájával már olyan ellenszenvet vívott ki magának, hogy lassan nem lesz kinek műsorozni. Egyre több helyen olvasom az abszolút elutasító és negatív kritikát. Sok kicsi vélemény, sokra megy. :) Aztán mehetnek annak a pár sznobbernek bejegyzést írni, akik annyira rajonganak értük. Majd ők fizetnek nekik a megszervezett bulikért. :)

    VálaszTörlés
  23. Hát tényleg gáz ez az egész! Aki nem nevezett, az hamar túl fog ezen lépni, akik viszont belefektettek egy vagon energiát, náluk tovább fog tartani...
    Most az egyszer nem sajnálom, hogy nem tudok fényképezni (meg nincs is mivel), így eggyel kevesebb csalódás ér, van az enélkül is bőven...

    VálaszTörlés
  24. Tudjátok mi a mókás? Hogy én meg voltam győződve róla, hogy ez egy nagyon komoly pályázat lesz és gyönyörű képek lesznek. Eszembe se jutott páyázni. És tényleg lettek gyönyörű képek, elég csak megnézni az első 15-öt. Ezek után egyszerűen fel nem foghatom a győztest, biztos csak túl naív vagyok erre a világra.

    VálaszTörlés
  25. Ági: valami hasonlót éreztem, gondoltam én is, amikor megláttam a pályázatot. Hogy labdába se rúghatok...De az otthoni képnél azt érzem, hogy a készítő csak rányomott a makró funkcióra...és ennyi:S:S

    VálaszTörlés
  26. Előre közlöm egy olvasó vagyok csak, igaz C&V illetve Eszter blogját már sok éve olvasom.
    Niki kirohanását sem itt, sem a DV blogban nem értettem, onnan jöttem ide.
    Sajnos tudomásul kellene venni, hogy a hozzá hasonló középszerű átlag blogok nagyon elszaporodtak az utóbbi időben.
    Akik itt írtatok Niki, Ági, Raindrop és a többiek, egy középszerű átlag blogot hoztok, átlagos képekkel. Dortimcsi pl már átlagon alul teljesít.
    Most a képekről beszélek úgy, hogy senkit sem szeretnék megbántani.
    Én mókásnak találom, hogy Niki esküvői fotózással is foglalkozik, mert olyanok a képei, amit bármilyen 40 ezer ft-os kompakt géppel is produkálni lehetne. A Flickr albumodban most néztem meg, hogy Canon géped van. :) Ahhoz azért már kellene hozni egy nívót. Ebben igaza volt annak aki a DV blogban leírta neked. Kicsit értékeld át a tudásodat, és ne a törtetésre fektesd a hangsúlyt. A zila tesztnél a tiéd volt a leggyengébb teljesítmény, a második fordulóban. Azok a képek nagyon rosszak!
    Ezt már a blogodon is írni szerettem volna, de a lányom lehetnél, nem akartalak megbántani. Nem kellene ekkora hangsúlyt fektetni a csalódásra.

    A képekre visszatérve a tojás már annyira rossz, meg elkezdett megtetszeni. A többi kép szinte profi munka.
    Nem érdemes versengeni, főleg ha ilyen nehezen viselitek a csalódást!

    Üdv: Babó

    VálaszTörlés
  27. Kedves Babó!
    Ha már így megszólítottál, leírnék pár dolgot.

    1; Nem neveztem be erre a pályázatra, ahogy eddig még sehová sem! Nem is fogok, tehát én aztán baromira nem vagyok csalódott! Inkább jót röhögök ezen a nevetséges eredményen!

    2; Aki járt már a blogomon, tudja, hogy nem gasztroblogot vezetek, hanem vegyes bazár van nálam. Az kerül fel, amit aznap volt kedvem lefotózni. Mivel enni minden nap eszünk, legtöbbször teljesen átlagos ételeket, evidens, hogy lefotózom azt is. Az ételfotózás egyébként sokkal nehezebb, mint gondolnád!

    3; Kérlek ne tegyél egy lapra pl. Nikivel, (Ágit nem ismerem, nem tudom milyen gépe van), mert nem egy súlycsoportban játszunk! Nekem 50 ezres(!!!!!) gépem van, neki a sok sok sokszorosa! Egy amatőr fotózást kedvelő ember vagyok, ezt mindig kihangsúlyozom, aki törekszik a jóra a béna kis gépével, hol így hol úgy. Niki sok feladatot, megmérettetést elvállal, reklámozza magát, én magam nem is merném. Neki megvannak a felszerelései, nekem nincsenek. Egy dologban hasonlítunk, mind a ketten szeretnénk jobbak lenni!!

    4; Az én profilomban hol látod, hogy fotós? Kedvelem és szeretem, de sok egyelőre a korlát, fészket rakunk, költözünk, másra kell a pénz. De ha egyszer fotósnak érzem magam, jó cuccal, tudatni fogom mindenkivel. Egyébként a legprofibb fotósok számomra ebből a körből Hargitai Bea, Mennyei Manna Szintia (az eskövői fotói elképesztőek), és Dolce Vita. Majd ha a közelükbe érek, kiírom, hogy fotós vagyok! :)

    5; Nem bántottál meg, nem vagyok sértődékeny típus, nagyon is tisztában vagyok a képeim minőségével, csak légyszíves engem hagyj ki ebből a körből. A véleményemet ugyanúgy olvasóként írtam le, ahogy te!

    VálaszTörlés
  28. Babó!

    Én nem is versenyeztem, pontosan tisztában vagyok a saját és a gépem képességeivel. ( egy Olympus u 850sw kompakt gépem van ). Ahogy a konyhám fényviszonyaival is...főleg télen. Nincs több százezer forintos gépem, hasonló árkategóriájú objektívekkel....
    Nem a csalódást viselem nehezen, és ahogy a szavaikból kiveszem, a többiek sem. Számomra az volt a meglepő, hogy egy ilyen képpel nyerni lehet úgy, hogy a többi kép magasabb nívót képvisel.

    VálaszTörlés
  29. Látom zajlik az élet ;-) Én 3 hazai képpel pályáztam. Nem hagyhattam ki az esélyt egy komolyabb gép megnyerésére, you can never know alapon, hátha az öt éves Canon IXUS 700-om felfejlődik, vagy arra, hogy kibiggyesztik a (szakavatott)világ elé egyikemet a nevemmel. A gépet ugyan nem nyertem meg, de a nevemet kiírták! Épp csak nem az én képem volt felette :-D Miután szóltam a szerkesztőségnek, lecserélték ;-) A harapás amúgy tényleg egyéni a nyertesen, és szokatlan is. Ezt a kritériumot teljesítette. A fügésnél kíváncsi vagyok mi a recept. Az én első három helyezettem: a Szerelem, a Narancslikőrös truffel, és a Barcelonai marharolád/Phobo (ilyen sorrendben). A szerelemre van tuti recept??? =D)))))

    VálaszTörlés
  30. Kedves Háborgók :-)

    A versenykiírás és a győztes kép "megindokolása" szerint a fő kritérium az eredetiség, a szokatlanság volt:

    "Azokat a képeket favorizáltuk, melyekben valami karaktert, valami egyénit, valami szokatlant találtunk, ami ezzel együtt is jól sikerült. Voltak még profi képek, igazi stockfotónak valók a pályamunkák között, de az egyéniséget, személyességet most ennél többre értékeltük."

    Ezy úgy is lehetne fogalmazni, hogy a kép ne (csupán) szép legyen, hanem meséljen egy történetet, keltsen érzést a nézőjében.

    :-)

    VálaszTörlés
  31. köszi hobbiszakács! a hozzászólások olvasása közben már valami nagyon csúnya írás kezdett megfogalmazódni bennem, de a te kommneted lehiggasztott:)

    (névtelen fröcsögésére nem kívánok reagálni, mert az önmagát minősíti.)
    nem értem a bundát emlegetőket. egy zsűri döntött és kész. lehet ezzel egyetérteni vagy akár nem, ízlés kérdése. de megkérdőjelezni azoknak a becsületességgét akik nem kevés időt és energiát fektettek ebbe a pályázatba, a kiírásba, válogatásba és zsűrízésbe, csak azért mert nem a számára tetsző döntés született, ostobaságra és rosszindulatra vall.
    személy szerint az éttermi fotóknál a számomra legkevésbé jónak tartott, míg a másik kategóriában a legjobb nyert. ebből is látszik mennyire nem egyforma az emberek ízlése. ha végigolvassuk a kommenteket kiderül, mindenkinek más és más kép tetszik a legjobban. ezek szerint bármelyik képet is hozták volna ki győztesként, biztos lennének ugyanennyien akik nem értenének egyet a döntéssel...

    VálaszTörlés
  32. Más jellegű felvetés. Mindig kiakadok, ha ételes fotón újságpapírt látok. A csúcs Bereznay Tamás könyvében van, aki egyenesen arra tálal. (22-23.o.) Tudom, voltak idők, mikor újságpapírba csomagolták az ételt a piacon, az imbissben, de...

    VálaszTörlés
  33. Én bevallom indultam (tudtam, hogy nem sok esélyem van, nagyon gyerek vagyok még a fotózáshoz), gondoltam jó móka lesz kipróbálni magam :) Nekem a narancsos a kedvenc, de hát ízlések és pofonok, a zsűrinek most épp ez tetszett. :)

    VálaszTörlés
  34. Hobbiszakács: miért háborgás az, ha az ember elmondja a maga véleményét. Nekem ez a véleményem, másnak meg más.
    Bombadil Toma: Én csak kérdéseket tettem fel, megfogalmaztam a véleményem egy eseménnyel kapcsolatban. Sokkal kevésbé érezné az ember a bunda lehetőségét, ha a képekhez írtak volna néhány soros érvelést is..Így, csupán laikus szemmel sokak számára érthetetlen, hogy miért az a kép nyert, ami.. Persze, hogy mindenkinek más az ízlése,de szerintem bármelyik másik kép nyer, nincs ekkorra felháborodás, mert a többi kép között nincs ekkora különbség.

    Névtelen: ételes fotón újság?miért ne lehetne...főleg itt, csak díszítő elem. Egyébként C&V könyvében nekem a legjobban tetsző kép: a New York Times-on van egy alma :D Eszméletlen jó és ötletes:)

    VálaszTörlés
  35. a narancsos tényleg jó, de két dolog miatt nem nyerhetett szerintem. nem elég egyéni és szokatlan, ezer hasonló kompozíciót látni szakácskönyvelben és blogokon, másrészt túlzásba vitték rajta az utómunkákat, túl mesterkélt lett. bár trendi manapság a fókusszal játszani, de túl sok lett rajta a homályos rész, látszik rajta, hogy utólag lett rárakva és nem a fotózáskor állították be a mélységéleséget. és ezek, a nyertes fotó kivételével, szinte az összes képre jellemzőek.
    az éttermi fotóknál meg pont a nyertes képnél baromi zavaró számomra a nyílván photoshoppolt fekete háttér. na meg a rossz kompozíció és ferde tányér... abban a kategóriában nekem inkább a pastramis szendvics a nyerő. talán mert szeretem a pastramit:))

    VálaszTörlés
  36. Szia Dortimcsi! C&V könyvet ilyen mélységeben nem ismerem, csak könyvesboltban lapoztam át. A Bereznayt egy netes játékon nyertem, többször végigmazsoláztam és az újságra tálalt rozmaringos vargányája fokhagymás piritóssal elborzasztott.
    Talán rosszul fejeztem ki magam, de akkor is igénytelennek tartom direkt újságpapírra pakolni ételt. Te szívesen ennél belőle? Lehet, hogy finnyás vagyok, de én még a vízbázisú festékek ellenére sem, mert nekem az újság valahogy olyan koszos dolog.
    Étteremben is rühellem, amikor olyan papír a tányéralátét, ami erős festékszagot áraszt, mert még az étel illatába is bezavar. Igényes olasz étteremben is volt ilyen élményem, nem gyorsetetőre gondolok.

    VálaszTörlés
  37. Edina: az almát miután megmostam, mindenképp:)
    A Bereznay-t meg én nem ismerem...ahogy te a C&V-t, én a Bereznay-t lapoztam csak. Azt hiszem, egy pirítóst már én se ennék meg újságpapírról..De az itt szereplő újságos képpel nincs bajom, mert az étel egy vasserpenyőben van.
    Mondjuk lehet azért vagyok elnézőbb az újsággal,mert édesapám és öcsém is nyomdász:D

    VálaszTörlés
  38. No, látom a helyzet nem változott a múltkori vita óta.
    Ha valaki véleményt mert formálni a "nagyok" ellen, jön pár sznobmajom seggnyaló és okoskodik.
    Toma nem bír kimaradni semmiből, túl sok az ideje. Amúgy meg szerinted valakit itt érdekel a te véleményed, még ha csúnyát is írsz? :)))
    Ugyanolyan csalás volt ez is, mint a Goldenblog, ahol Fűszeres, Anna barátnőjével karöltva bulizgattak közben.
    Szóval írkálj inkább hozzájuk!

    VálaszTörlés
  39. Egyetértek Tomával, még a narancsos képet illetően is, nekem is az tetszett talán a legjobban (meg a marharoládos, bár nem tudom, miért), viszont nem is tartottam egyedinek. Egyébként "Névtelen"-nek írnám, a sznob-mániásnak, hogy itt egy igazi sznob, Toma, aki be is vallja. :D
    Egyébként ja, engem például jobban érdekel az ő véleménye, mint a tied. Kulturáltabban is adta elő.
    (Bocs dortimcsi, hogy Nálad megy a ping-pong, remélem érzed, hogy nem a cikkeddel van a gond, ami szerintem teljesen korrekt, még ha nem is értek vele teljesen egyet.)

    VálaszTörlés
  40. Ehran:Igen, érzem, hogy nem a cikkemmel van a gond. Általában igyekszem úgy megfogalmazni a bejegyzéseim, hogy abban benne legyen a saját véleményem, de mégse se sértsek vérig másokat. Persze, ha gyökeresen más véleményem van mint néhány érintettnek, akkor ez valószínű elkerülhetetlen. Lassan egy évtizednyi forumozással a hátam mögött egy-egy ilyen ping-pongozás már nem lep meg...

    VálaszTörlés
  41. Ha én sznobnak tartom magam, nem teszem közzé a penészes, koszos vágódeszkámat postonként. :)
    Kis igényesség emberek, -nem csak a nagyképű odamondogatás- ha már sznobnak valljuk magunkat.
    Legalábbis én küldtem már vissza piszkos evőeszközt elsőosztályú étteremben.

    Juli

    VálaszTörlés
  42. Babó, nem értem, miér jössz Te is nekem a saját képeimmel? :)
    Lehet hogy középosztályba tartoznak a képeim, de úgy érzem egy év alatt sokat fejlődtem.
    A Zila tesztes képre pedig írtam hogy botrányos lett a süti is, erről ennél jobb fotót nem tudtam volna kihozni. De ha te is olvastad volna akkor Te sem ugrálnál még ezen a témán...
    nem lehet véleményem valamiről?
    attól még hogy nem vagyok profi, lehet szépérzékem, nem?
    miért kell mindjárt vissza bökni?
    én nem bántottam senki, egyszerűen csak megírtam a véleményem és kérdeztem valamit Krisztától. Már megbántam, hogy nem privátban írtam neki, ebben az országban nem lehet véleményt nyilvánítani anélkül, hogy ne szálljanak rám az olyanok mint Te és Gábor.
    az esküvői fotózásról pedig annyit, akinek tetszik az úgyis megkeres, akinek meg nem az meg sem nézi. akiknek fotóztam, nagyon is tetszett, megjegyzem a 3-ból kettőt ingyen csináltam. és idénre is kaptam megrendelést, tehát akkor mégsem vagyok olyan borzasztó.
    ha nem tetszik valami, lehet jönni hozzám, írhatsz nekem e-mailt. szívesen veszem a negatív kritikát,ettől fejlődik igazán az ember.
    én boldog vagyok így ahogy vagyok, alakulnak a dolgaim, és leszek sokkal jobb is. :)

    VálaszTörlés
  43. Amatőr ételfotó-pályázat volt, a profizmus hiányába nem szabad belekötni...

    VálaszTörlés
  44. Megnéztem Niki esküvői képeit... Jók, és ami a legfontosabb: ötletesek. Amire figyelni(e) kell az a "Less is more". Sokkal pozitívabb hatást érünk el, ha csak két-három képet mutatunk.

    VálaszTörlés
  45. kedves névtelen, köszönöm, hogy beosztod az időmet és tanácsokat is adsz hová írjak, de azért ha megengeded ezt továbbra is én szabályoznám:)

    ehran
    sajnos úgylátszik én már sznobnak sem vagyok elég jó mert az öreg harmincéves teakfa vágódeszkám túl kopott, nem elég trendi:))

    VálaszTörlés
  46. Toma: Ma már a sznobok se a régik... :)

    Dortimcsi: Elfelejtettem az Amedeinél írni - ha már csoki - hogy ha még nem tetted volna eddig, akkor mindenképp kóstold meg Csiszár Katalin csokijait (Rózsavölgyi csokoládé), egyébként ő is készít porcalana csokoládét, ugyanabból a babból, mint az Amedei, én mondjuk túl nyersnek találtam, viszont érdekes tapasztalat volt. Ja és már látom, ez lesz a következő sznobság - a rózsavölgyire esküdni. :))

    VálaszTörlés
  47. A Rózsavölgyi csokit már másodszorra dicsérik a héten és már én is olvastam róluk korábban.
    Öcsém barátnője evett chilis bonbont , és azt mondta nagyon-nagyon finom. Ha február végén megyek Pestre, megpróbálom beleszorítani a programba...kár, hogy vasárnap nincs nyitva, mert akkor már holnapután is megkóstolhatnám.
    Egyébként szerintem akkor fordulunk át sznobba, ha csak és kizárólag ezeket a csokikat (vagy vonatkoztathatjuk más dolgokra is ) vagyunk hajlandóak enni. Minden mást lenézünk, semmibe veszünk. Nálunk ajándék szokott lenni egy-egy névnapra, születésnapra, évfordulóra...

    VálaszTörlés
  48. Hát a jelenlegi fizetésemmel sem az Amedei, sem a rózsavölgyi nem lesz a napi desszertem. :)
    A bonbonokból egyébként az ancho chilis és a málnás-meggypálinkás(?) nyert érmet a londoni Academy of Chocolate versenyén, ezeket ezért is érdemes megkóstolni, miket értékeltek hivatalosan (és tényleg jók) :) de nekem a félgömbök a kedvenceim, a tárkonyos és a csillagánizsos, azokat ajánlom. Na bocs az offért, hogy így elkalandoztam a témától. :)

    VálaszTörlés
  49. Amikor fűszeres meg a többi "sztárblogerről" írtok, és a fotóikról....hol eredeti fotók azok már? Beállítások, képminőség....most komolyan, miről beszéltek??

    Agyon photoshop-olt képek azok, már semmi nem eredeti rajtuk, max az étel, amire már ők sem ismernek rá...

    Úgyhogy "középszerű" blogok hajrá, 1-2 jó progi és máris megvan a "profi" kép....már ha igény van rá...

    VálaszTörlés
  50. Az ételfotókon épp az étel az ami nem "eredeti". A tejszínhab nem is tejszíhhab, stb. Kell a tartás, kell a szín... Zsuzsi

    VálaszTörlés
  51. Kedves Zsuzsi, sajnos :-) tévhit az, hogy az ételfotókon nem eredeti az étel :-(

    A bemutatókon-versenyeken a fotós a zsűrivel egyidejűleg kapja meg ugyanazt a tányér ételt. A megvilágítás és "fotostoppolás" sokkal könnyebb-olcsóbb mint a "műétel".

    VálaszTörlés
  52. Hobbiszakács a nyafka nagybloggerek seggtörlő nagykövete. :) Csak nézzétek meg az oldalát, hát ki is fordultam egyből.
    Úgy látszik ezeknek az embereknek még arra is van idejük, hogy pár talpnyalót felbéreljenek magukat reklámozni. Hogy mik vannak? :))
    Hát lehet tovább erőlködni, bár szerintem ez a hajó már rég elúszott! ;)
    Előttem három kommenttel író névtelen, teljesen egyetértek veled!

    VálaszTörlés
  53. Hobbiszakács, a magazinokban, receptkonyvekben, csomagolasokon levo etelfotok igenis fel vannak "tuningolva". A versenyeken indulokon kostolas is van, ezert ott mas szabalyok jatszanak. Zsuzsi

    VálaszTörlés
  54. Zsuzsi: Hobbiszakács épp ezt írta, a fotókat persze hogy jó eséllyel felturbózzák, viszont az étel maga az eredeti.

    Névtelen 2010. január 23. 11:19 : Azért én megnézném az IP-det, illetve az "előtted hárommal író" IP-jét. ;) Amúgy hogy van az, hogy az általad ily mélyen megvetett gasztrobloggerek képesek kulturáltan kommunikálni, a hozzád hasonló "névteleneknek" meg csak ilyen igénytelen, stílustalan köpködésre futja? Szánalom.

    VálaszTörlés
  55. A tojásos képet én sem díjaztam volna, de hogy jön ide a Bombadil Toma ideje és patinás vágódeszkája?

    A jó kompozíció pedig nincs ott egy szál fia "progiban" sem, és még kevésbé egy valóban sikeres és igényes blog megírásának a receptje. Ami azért koncepció, gyakran pénz és idő kérdése is.
    Mennyivel szebb és keresztyényibb meg miegymás volna megírni azt, hogy miért nem tetszik valami. Hogy miért tetszik vagy nem tetszik egy blog. Honnan vette a receptet, képet a szerző. Fikázni egy "sztárbloggert" (a piac közben ontja a rossz és igénytelen szakácskönyveket de azokkal a jelek szerint nincs baj), na ez is sznobság, ha fordított előjellel is.

    VálaszTörlés
  56. Kicsi zavart érzek! A patinás az én szótáramban nem egy koszos, penészes vágódeszkát jelent. Főleg annak tudatában írtam le a véleményem, hogy előtte többen felhívták a figyelmem a blogíró sznobságára.
    Aki sznob az ad magára, a környezetére, a legapróbb részletekre is, mindenből a legjobbat nyújtja és kéri.
    De ez már egy másik téma.

    Juli

    VálaszTörlés
  57. "idejétmúlt (letűnt), néhai, volt, boldogult, boldog emlékű, egykori, régi, hajdani ... avatag, avítt, avult, avultas, divatjamúlt,ósdi, ódivatú, kivénhedt, özönvíz előtti (ősvilági).... ó, ódonó (PATINÁS, ódon, ősi ..." Ez nem az én szótáram. Ez így áll írva Bartos Tibor szótárában például.

    Aki sznob, az nem biztos, hogy ad magára, viszont úrhatnám, előítéletes, kizáró.

    Visszabandukoltam a Toma blogjára, és megtekintettem az összes vágódeszkáját. Ő sem állította, hogy az inkriminált vágódeszka kiskorú lenne, sőt. Namármost, vagy volt rajtuk valami, például hús, tehát nem láthattam, hogy mennyire penészesek, vagy nem volt koszos és penészes (csak ódon).

    Remélem, ezen ponton bekapcsolódik majd egy vágódeszka szakértő, és elmagyarázza, mit jelent a zöldes színeződés az ódon, régi stb. vágódeszkákon (ami le volt súrolva, tehát a koszos esik), de aligha penész.

    Távol álljon tőlem, hogy Bombadil Toma vagy mások vágódeszkájén mérjem le a blogger sznobériáját. A Modorosblogon megjelent egy röpke szösszenet ez ügyben, ami ugyan nem volt személyes támadás és több érintett is jóízűen elröhögte magát, mégis nagyobb vihart kavart mint a személyes támadások.

    A másik, hogy e blog tulajdonosa, vagyis dortimcsi, megírta, hogy szerinte a nyertes kép gyenge. Ez rendjén volna, nekem sem tetszik, a véleményem nem mérvadó. A "nyafka nagybloggerek seggtörlő követe" stílusú ordenáré reagálások nincsenek rendjén (ez érv?), amiként az sem, hogy számos blogger moderálni kénytelen később, az pedig külön munka és idő.

    VálaszTörlés
  58. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  59. Egy néven írok ide, és nem vitázni jöttem. Dolce Vita blogjában akadtam rá erre a linkre, és mivel annyira fényezték az egód, megnyitottam az oldalad. Rögtön szembesültem a penészes deszkáddal, és erre tettem egy megjegyzést, illetve elmondtam a véleményem. Azt olvastam, hogy azt lehet. Nem hinném, hogy bántó volt, az általam látott tényeket állapítottam meg.
    Nem névtelenül tettem, de ha gondolod hozzád hasonlóan felvehetek egy internetes nick nevet, lehetek mondjuk Tombadil Boma.
    A keresztnevem Júlia, és Budapestről írok. Az IP címem ellenőrizhető, nem szokásom névtelenként firkálni. Alapjában véve firkálni se nagyon szoktam, de emellett a koszos deszka mellett nem tudtam elmenni, persze közben asszociálva a sznobságra.
    Nekem nem kell megvédened a deszkádat, a te blogod, a te ízlésed, a te környezeted.
    Eddig sem jártam nálad, és ezután sem szándékozom, így ezzel én le is zártam eme rövig eszmecserét.

    Juli

    VálaszTörlés
  60. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  61. ...tudod mit? legyen neked igazad! látom nagy szükséged van rá, nekem meg éppen van. :)

    VálaszTörlés