2009. december 5., szombat

Keleti hagymalves

A makói vöröshagymát népszerűsítő kiadvány másik receptje, amit kipróbálásra érdemesnek találtam. Nem bántam meg, pici lecsós beütés fedezhető fel benne, de a curry és a gyömbér miatt mégis más ízélményben van részünk mint, amit megszoktunk.

Hozzávalók:
-8 db (makói) vöröshagyma
-1-1 darab sárga és piros húsú paprika
-6 db paradicsom
-4 gerezd fokhagyma
-1 liter húsleves alaplé
-1 ek. ecet
-2 tojás sárgája
- olívaolaj
- só, bors
-curry, gyömbér
-cukor

Elkészítése:
A vöröshagymát és a paprikákat megtisztítom, felszeletelem, majd olívaolajon aranybarnára pirítom. A paradicsomot felszeletelem, a fokhagymát szétzúzom, és a fentiekkel összekeverem. Hozzáadok még 1 evőkanál ecetet, majd negyed óráig lassan tűzön főzöm. Ekkor felhígítom 1 liter húslevessel és még fél órát főzöm. A tűzről levéve csipetnyi cukorral,sóval, borssal, curryvel és gyömbérrel fűszerezem. Hozzákeverek még 2 tojássárgáját.
Kockázott kecske vagy juhsajttal az igazi. (nálunk épp csak trappista volt... azzal se volt rossz )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése