2009. december 4., péntek

GasztroTipp


Ki szereti legalább annyira a vaníliát mint én? Néhány tippem azt hiszem, lenne:) Ki tartja horribilis összegűnek a boltokban kapható csenevész vaníliarudakat? Azt hiszem mindenki.
Minden egyes alkalommal a fogamat összeszorítva raktam be egy-egy vaníliarudat a bevásárlókosaramba. 4-500 Ft főleg karácsony környékén, nem is olyan kevés pénz egyetlen alapanyagért,amit nem is tudunk több alkalommal felhasználni.
Valami pénztárca barát megoldást szerettem volna. Így kezdtem el a neten kutakodni vanília után.
Sok ajánlatot, oldalt megnéztem, de baráti árat és jó minőséget egyszerre a The Organic Vanilla Bean Company nyújtott számomra.
Izgalommal telve vártam a csomag érkezését az USA-ból. (már csak azért is, mert péntek 13-án voltam olyan bátor, hogy megrendeljem...)
Első alkalommal 20 db, 6-7 inch-es rudakat rendeltem 2775 Ft-ért (szállítási költséggel együtt ). Már a vákuumfólián keresztül is érezni lehetett a vanília bódíó illatát. Sokkal szebbek,egészségesebbek voltak mint bolti társaik. Mindezt 140 Ft/db áron.
10 db azonnal mélyebb barátságot kötött egy üveg Absolut vodkával.Gyönyörű borostyán színű már.:)
Manó is belelkesült, az ár/érték arány számára is vonzó volt, úgy gondolta kollégáknak megfelelő ajándék lenne karácsonyra. Így esett meg, hogy múlt szerdán újabb 20 rudat rendeltem meg. Most a 7-8 inch-es rudakat válaszottam/uk. Így a 20 db 3271 Ft-ba került...180 Ft körüli darab ár....JAV: számolni se tudok: kb. 160-165 Ft/db
A képen ezeket láthatjátok...na meg az összehasonlítás kedvéért ott egy bolti is ( ok,az igazsághoz tartozik, 2 fél darab...de azon a kék vonalon ritkán szokott túl nyúlni az egész rúd..)

Bátran ajánlom mindenkinek,aki pénztárca kímélő megoldást szeretne.

ui: kb.10 nap alatt érkezik meg.


7 megjegyzés:

  1. eszembe se jutott az oldal,amikor a címen gondolkodtam...Úgy gondoltam röviden és tömören kifejezi mit is szeretnék...Bár lehetne még gasztroajánlat:D

    VálaszTörlés
  2. Éppen ma vásároltam ilyen bolti vaníliarudat a pralinémhez, közel 500 Ft volt egy db...morogtam is érte rendesen. Ez nagyon jo "gasztrotipp"! Egy kérdésem lenne csak, utánvéttel rendelted, vagy hitelkártyás fizetés volt?

    VálaszTörlés
  3. Kártyás fizetés volt,de nem kell hozzá dombornyomott kártya. Nekem csak egy sima visa kártyám van,és azzal is működött. Az aktuális forint/dollár árfolyamon számol, és forintban vonja le.

    VálaszTörlés
  4. A miénk 118 Ft-ra jött ki. És szép hosszúak, szép vastagak..:)Jó boltot csináltunk szerintem!:)

    VálaszTörlés
  5. Az enyémek is szép hosszúak és vastagok:)
    Tényleg jó bolt volt, mert nagy tételben vásároltatok ezért a szállítási költség jobban megoszlik. Utána néztem mi történt volna, ha nem 20 db hanem egy fotnyi súlyú vaníliát rendeltem volna. Akkor szállítási költséggel együtt 48 dollár lett volna, így kb. 90 Ft-ra jött volna ki darabja. Mivel azonban egyszerre nincs szükségem 100-110 db vaníliarúdra, ezért inkább kicsit drágábban vettem. Ami még így is jóval kedvezőbb, mint a bolti.
    Meg számomra kicsit idegen a licitálós dolog az ebay-en. Vagy ti se licitáltatok?

    VálaszTörlés
  6. ja, én épp azért írtam, hogy milyen frappáns itt is a gasztrotipp elnevezés:) és hogy köszi a reklámot nekünk!!:)

    VálaszTörlés