2009. december 16., szerda

Palacsinta


Manó szerencsére jól viseli gasztronómiai kalandozásaimat. Nincs gondja azzal, ha gyakorta kerülnek az asztalra távoli tájak ízei ( bár az egyre nyilvánvalóbb, hogy az indiai konyha nem lesz a kedvence....). Ma mégis azt éreztem, hogy sok(k) volt neki a jóból. Így az egyik kedvence került a vacsoraasztalra.

Palacsinta! Csak így egyszerűen. Házi barack és eperlekvárral. Meg egy kis vaníliás krémtúróval a kedvemért;)

A recept? Érdemes egyáltalán leírnom?

Szóval, ahogy én készítem:

Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 1 bögre tej
- 2 bögre szódavíz
- csipetnyi só és cukor
- kevés olaj
- 1 tojás

Elkészítése:
A hozzávalókat kézi habverő segítségével csomómentesen elkeverem, majd forró serpenyőben kisütöm.
Lekvárral, fahéjas cukorral, vaníliás krémtúróval töltve jó ízűen elfogyasztjuk.


4 megjegyzés:

  1. Palacsintánál nincs finomabb a világon, főleg baracklekvárral. :D

    VálaszTörlés
  2. Érdemes volt leírnod, már csak miattam is!
    Kedves Olvasók!
    Én rendszeres fogyasztója vagyok palacsintájának és lekvárjának! Páratlan!:-)

    VálaszTörlés
  3. Irulok és pirulok...teljesen zavarba jövök a dicsérettől....azért nem hiszem, hogy annyira páratlan a palacsintám....:)

    VálaszTörlés