2009. december 11., péntek

Rizses hús


Nem is tudom érdemes-e felrakni ezt a receptet, annyira egyszerű. Anyu mindig kuktában készítette, de nekünk még nincs így kicsit időigényesebb. De az íze ugyanolyan finom.

Hozzávalók:
-1/2 kg sertéshús
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
-2 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só, bors, vegamix
- 20 dkg rizs
- 2 evőkanálnyi olívaolaj

Elkészítése:
Az olívaolajon megfonnyasztom az apróra vágott vöröshagymát. Hozzárakom a húst, amit fehéredésig sütök. Ekkor ízesítem sóval, borssal, vegamixxel (ezt x-el kell írni?:S:S ) és apróra vágott fokhagymával. Felöntöm annyi vízzel, hogy jól ellepje a húst. Kis lángon főzöm,a rizst akkor rakom bele,amikor már kb. 30-35 perc van csak hátra a főzésből. Fedő alatt összefőzöm.


4 megjegyzés:

  1. Szeretem,tényleg de régen volt:)Köszi

    VálaszTörlés
  2. Ez nálunk is megy, a kisfiam úgy kéri mindig, hogy keverjek bele mexikói zöldségeket. Egyszerű de nagyszerű étel!

    VálaszTörlés
  3. Mi is imádjuk, mégis hanyagoltam....de ma tudtam, hogy szeretném hogy Manó semmiképp se morogjon a gasztro túra miatt. Palacsintát nem volt kedvem sütkérezni, (meg az nem is volt annyira régen..) így esett a választás erre:)

    VálaszTörlés
  4. Szia,

    Tegnap írtam egy kommentet a gasztro kincs nevű blogbejegyzésedhez, de valami oknál fogva nem jelent meg:) Elég béna lehettem. Szóval csak annyit szerettem volna kérdezni, hogy vannak-e még ilyen jó könyvek, régi könyvek amiket tudnál ajánlani. Mert ezek a legizgalmasabb szakácskönyvek. Nekem is van pár örökölt nagyszülői darab:-) és még várok egy párra. Egyébként pedig tetszik a blogod!

    Szép napot
    Lildu

    Üdv.
    lildu

    VálaszTörlés